Indiferent de tipul de incapere dintr-o locuinta, perdelele sunt absolut necesare. Stim despre acestea ca au rol functional, practic, dar si estetic. Prin urmare, nu vor fi alese la intamplare. Mai stim si ca acestea trebuie sa fie relevante din punct de vedere al functionalitatii unei incaperi. Prin urmare, ce este potrivit de ales intr-o bucatarie? Aflam din randurile ce urmeaza, unde vom detalia despre acest subiect.

Cum alegem perdeaua potrivita intr-o bucatarie?

Este evident ca similar cu alte cazuri, tinem cont de cum este amenajata bucataria, care este stilul predominant. Pentru cei care au bucatarii rustice, sunt recomandate perdelele scurte, in timp ce perdelele cu print floral sau vegetal sunt ideale intr-o bucatarie traditionala. In sfarsit, ajungem si la bucatariile mici, decorate in stil minimalist. Aici pot fi alese modele perdele bucatarie scurte moderne. Sunt idei grozave albul, cremul sau nuantele pastelate, pentru a aduce cat mai multa luminozitate incaperii.

Daca tot am ajuns la acest capitol, cromatic, ar fi bine de amintit despre culorile recomandate. Desigur ca vom tine cont de paleta cromatica existenta in incapere, tinand cont de gresie, faianta, de blatul din bucatarie si/sau alte elemente asemenea. Asadar, perdeaua din bucatarie ar trebui sa aminteasca de una din nuantele din aceasta incapere, daca nu chiar sa se identifice cu aceasta.

Nu este gresit daca va doriti o perdea de bucatarie colorata. In acest sens, puteti opta pentru combinatii de culori. Spre exemplu, verdele migdala ar fi o varianta pentru cei care au faianta verde, dar nici rosul nu este de exclus. De asemenea, un alt exemplu concret ar fi sa alegeti perdea albastru foarte deschis, pal, acolo unde blatul de bucatarie este turcoaz.

Iata ce ar trebui de avut in vedere cand este aleasa perdeaua din bucatarie

Atunci cand perdelele sunt alese, exista o intreaga experienta de care tinem cont. Si asta pentru ca efectul lor este unul complex. Despre perdele, fie ca sunt cele din bucatarie sau din alta incapere, stil ca au functii practice, ca sunt estetice, ca umbresc si protejeaza intimitatea. In functie de cum este dispusa incaperea, alegerea tine cont si de cat de gros si opac este materialul perdelei. Asadar, o perdea din tul sau una din organza, in general cele din materiale transparente, see through, vor putea crea o atmosfera primitoare in bucatarie.

Daca bucataria ce urmeaza sa o dotati cu perdea are vad spre o zona aglomerata, locuiti la parter sau locuinta vecinilor este in apropierea voastra, de preferat ca, atat perdeaua, cat si draperia, sa ofere un nivel bun de umbrire, de intimitate. Sunt recomandate astfel perdelele din tesaturi dense.

Perdeaua scurta in bucatarie, o alegere practica

In  bucatariile generoase ca suprafata lungimea optima va fi cea similara cu celelalte perdele din locuinta, clasica varianta din tavan pana la podea. Insa cand incaperea este aglomerata de mobilier si spatiul nu este prea permisiv, o solutie practica este varianta unei perdele scurte.

Cat de scurt e prea scurt? In acest sens subliniem ca o perdea de bucatarie trebuie sa aiba lungimea pana la pervaz, cu + sau – 15 cm deasupra sau sub acesta. Daca in fata ferestrei este o masa sau alta piesa de mobilier, poate chiar un blat de lucru, perdeaua scurta se impune numaidecat. Asta nu inseamna insa ca nu avem solutii moderne pentru astfel de cazuri. Albe, predominant, pentru ca albul poate fi usor de integrat in orice decor, se combina foarte usor cu orice tip de mobilier. Pentru a face din acestea un punct de reper in decor, puteti opta pentru cele cu model, in culori blande, cu accente colorate specifice – floarea soarelui sau fructe brodate.

 

 

0 0 votes
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x