Acasa reprezinta un loc cu o mare insemanatate pentru fiecare dintre noi, unde ne gasim de fiecare data linistea si pe care il amenajam dupa bunul plac. Ne organizam spatiul de acasa in functie de nevoile pe care le avem atat noi, dar si ceilalti membri ai familiei pentru a avea parte de conditii optime de trai si bunastare.

Fie ca ne simtim mai bine in dormitor, fie in sufragerie, un aspect important care ne poate influenta este lumina, mai exact intensitatea pe care aceasta o are. De aceea, avem nevoie de accesorii cu ajutorul carora sa putem ajusta luminozitatea din incaperi. O modalitate prin care prin care sa controlam nivelul de lumina care poate patrunde in locuinta sunt perdelele, elemente pe care le gasiti intr-o gama diversificata pe site-ul nostru.

Cu model sau fara, asortate cu draperiile sau nu- depinde de preferintele fiecarei persoane ce varianta alege. Cert este un lucru: perdelele chiar pot schimba aspectul unei locuinte daca sunt alese in mod corect si in ton cu celelalte nuante existente in incapere. Insa nu putem vorbi de achizitionarea unor perdele fara sa avem si o modalitate prin care sa le prindem si sa le fixam langa ferestre.

Dar cum stim ce modalitati de prindere perdele sa alegem? In prezent, exista numeroase astfel de variante, insa putem sa optam pentru cele care se potrivesc mai bine cu celelalte elemente din decorul casei. In randurile urmatoare haideti sa descoperim impreuna care sunt modalitatile prin care putem prinde perdelele?

Cate sisteme de prindere exista?

In mod evident, nu pot exista perdele fara un mod prin care sa le prindem si sa le asiguram stabilitate. Astfel, nu doar ca accesoriile vor oferi siguranta perdelelor, dar vor conferi si un aspect vizual placut, elegant.

Inainte de a decide pentru ce fel de modalitate de prindere optam, trebuie sa luam in calcul mai multe aspecte: design-ul si structura camerei, perdelele si draperiile pe care dorim sa le adaugam, iar abia mai apoi ne putem decide ce alegem.

In ceea ce priveste sistemul de prindere, trebuie sa stim ca exista doua categorii, mai exact sina si galeria pentru perdele si draperii. Galeriile reprezinta o alternativa eleganta, mai elaborata de prindere a perdelelor, pe cand sina este adecvata daca dorim sa redam un design minimalist, degajat. Acesta din urma este un sistem simplu de montat care nu aduce mari modificari camerei si este, de asemenea, o varianta practica, potrivita persoanelor care nu isi doresc sa depuna prea mult efort cu amenajarea.

Modalitati de prindere ideale pentru fiecare locuinta

La capitolul modalitati d eprindere, trebuie sa stim faptul ca acestea sunt influentate, in principal, de sistemul ales de prindere. Astfel, exista urmatoarele variante de prindere:

  • Prinderea prin inele- este varianta clasica si se numara printre preferatele romanilor datorita simplitatii sale. Este nevoie doar de aplicarea unor inele metalice sau din alte materiale in partea superioara a perdelei/ draperiei prin interiorul carora se introduce bara galeriei.
  • Prinderea prin bride- pentru cei care nu stiu, bridele sunt acele bucati textile ale perdelei, asemanatoare cu niste bretele, prin care se introduce bara galeriei. Este si aceasta o varianta practica intrucat nu presupune alte accesorii suplimentare.
  • Prinderea prin rejansa- poate parea un termen complex la prima vedere, insa rejansa este o simpla panglica neextensibila, pfrin care se introduc sforile cu ajutorul carora sunt realizate pliurile. In acest sens, sforile trebuie sa fie rezistente si sa nu se rupa cand tragem de ele.

Asadar, este important sa alegem perdele potrivite pentru a infrumuseta aspectul ferestrelor, insa la fel de importante sunt si modalitatile de prindere care ofera stabilitate perdelei.

0 0 votes
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x